Goede doelendag woensdag 29 mei

20 mei 2019

Elk jaar zet Mavo Muurhuizen zich in voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel Stichting Sengerema (www.sengerema.nl). 

Op woensdag 29 mei organiseren wij als school de Goede doelen dag. 

Stichting Sengerema biedt sinds 2008 kansarme Tanzaniaanse jongeren een duurzame oplossing om aan de vicieuze cirkel van armoede te ontsnappen, door het opstarten van een eigen bedrijfje.

De doelgroep bestaat uit jongeren in de leeftijd van 18 tot ca. 35 jaar. Door geldgebrek hebben zij noodgedwongen hun opleiding moeten afbreken. Stichting Sengerema geeft deze jongeren de kans te werken aan een betere toekomst en om geld te verdienen, om hun jongere broertjes en zusjes te voeden en de mogelijkheid te geven naar school te gaan. 

Jaarlijks organiseert Stichting Sengerema voor groepen jongeren een intensief opleidings- en trainingsprogramma, een startkapitaal en begeleiding. Hierdoor kunnen zij een eigen bedrijfje starten en succesvol continueren. Het verstrekte startkapitaal moet door de jongeren in 4-5 jaar worden terugbetaald. 

Wij halen geld op voor deze stichting en een klein gedeelte gaat naar de reis van onze leerlingen. Want in september 2019 gaan enkele leerlingen van onze school de stichting en jongeren bezoeken.

Leerjaar 1

Leerjaar 1 gaat zich op woensdag 29 mei inzetten voor Sengerema met hulp van Move Your World. Met Move your world komen jongeren vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze ontdekken maatschappelijke thema’s en maken een keuze voor welk thema ze in actie willen komen.

Leerjaar 2

Leerjaar 2 heeft op woensdagmiddag 29 mei een sponsorloop op athletiekbaan Altis voor stichting Sengerema.

Leerjaar 3

Leerjaar 3 is maatschappelijk betrokken door verschillende wijken binnen Amersfoort schoon te maken op woensdagmiddag 29 mei, met oa hulp van het CNME.

Ook is er voor leerjaar 3 een lessenmarathon, deze begint op dinsdagochtend 28 mei en eindigt op woensdagochtend 29 mei. Zij zullen 24 uur lessen volgen op Muurhuizen om geld op te halen voor Stichting Sengerema met o.a. een oefening van de brandweer