Kurzweil

Kurzweil op Mavo Muurhuizen

Op Mavo Muurhuizen krijgen dyslectische leerlingen de gelegenheid om tijdens de les gebruik te maken van Kurzweil. Dit is een taal-spraakprogramma dat ondersteuning biedt bij het lezen van teksten. Daarnaast heeft Kurzweil nog veel andere mogelijkheden,  o.a. op het gebied van overzicht en ordening.

Alle leerlingen die een eigen licentie voor het programma hebben, kunnen kosteloos hun schoolboeken digitaal geleverd krijgen. Hiervoor kunnen zij terecht bij mevrouw Y. Liefting.

Leerlingen die via school een licentie willen verkrijgen, kunnen door hun ouders worden aangemeld bij mevrouw Y. Liefting. Het gebruik van zo’n licentie kost € 50,– per schooljaar. De digitale schoolboeken zijn daarbij inbegrepen.

Leerlingen die nog niet bekend zijn met Kurzweil, kunnen een training van 2 lesuren (verspreid over 2 weken) krijgen. In een periode van 3 à 4 weken kunnen ze gratis kennismaken met het programma. Daarna kan besloten worden of hij/zij verder gebruik wil maken van het programma.

Ouders kunnen hun zoon/dochter aanmelden voor de training via het digitale formulier hieronder. Aanmelden kan van 10 t/m 15 september.

Vooralsnog worden toetsen niet in Kurzweil aangeboden. We onderzoeken wel de mogelijkheden daarvoor, een aantal docenten zal daar komend schooljaar aan meewerken.

Leerlingen die met Kurzweil werken, hebben de nieuwste versie nodig. Hoe je moet overstappen naar de nieuwste versie vind je hier. Let op dit is belangrijk! Als je niet overgaat naar de nieuwste versie, dan stopt je account per 1 september.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

mevrouw Y. Liefting:
y.liefting@mavomuurhuizen.nl