Onderwijs op Mavo Muurhuizen

We zetten ons elke dag in om jou als leerling zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Op dat pad naar de toekomst leer je veel bij ons. Bijvoorbeeld hoe je kunt leren, hoe je keuzes maakt en hoe je verantwoordelijk kunt zijn voor die keuzes. Ook leer je hoe te leven in onze samenleving en hoe je daar nu al deel van uitmaakt.  

We doen het samen! Daarbij gaan uit van de verbinding met elkaar, met jou, met school, met thuis en je omgeving. Wij geloven in persoonlijke aandacht en maatwerk. Zo halen we het beste in jou naar boven. Daarom werken we vanuit de kracht van jouzelf. Misschien kun je nu iets nog niet, maar we geloven dat je veel meer kunt dan je soms zal denken. Dat noemen we werken vanuit een op groei gerichte mindset. We vinden het belangrijk dat je feedback krijgt. Zo weet je wat je een volgende keer beter kunt doen én wat er al goed gaat.  Je hoeft niet alles in één keer (goed) te kunnen. Daar leer je ook van. Daarom krijg je bij ons mogelijkheden om toetsen te herkansen. Dat geldt ook voor gedrag. We zien graag goed gedrag en laten dat ook weten, maar je krijg je bij ons ook mogelijkheden om iets te herstellen wat je (nog) niet goed hebt gedaan.  

 

Leren doe je bij ons in een betrouwbare en veilige omgeving. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. 

We bieden betekenisvol en uitdagend onderwijs waarbij jij zelf aan zet kan en mág zijn. Leren doe je niet alleen bij de verschillende theoretische vakken, maar ook door andere ervaringen op te doen. Binnen en buiten school. Bijvoorbeeld door stage te lopen, samen te werken aan een groot project en door op pad te gaan bijvoorbeeld naar een museum of theatervoorstelling.  

Meer dan mavo  

Iedereen is anders, dat weten wij op Muurhuizen. Daarom bieden wij elke leerling de ondersteuning die hij of zij nodig heeft voor een goede schoolcarrière.  

Naast mavo en de mogelijkheid om binnen de vertrouwde omgeving een zesjarige havo-route te volgen, hebben we ons aanbod verder uitgebreid met kadermavo-onderwijs.  

Tegelijkertijd zijn we de overzichtelijke en veilige school, waarvoor leerlingen kiezen.  We zijn groots in aandacht voor jouw ontwikkeling en verliezen je nooit uit het oog.   

 
De leerling centraal  

We willen niet zomaar onderwijzen; we willen van toegevoegde waarde zijn in de ontwikkeling van elke leerling. Het is onze droom dat jij je eigen leerproces vormgeft, een diploma haalt en succesvol zal zijn, ook na het onderwijs op Muurhuizen. We ondersteunen leerlingen daarom niet alleen in hun schoolcarrière, maar helpen hen op weg in de wereld na school.  

 Net als onze leerlingen zijn onze medewerkers actief, betrokken en gemotiveerd.  

Onze docenten kennen de leerlingen. We voelen ons samen verantwoordelijk voor jou. We zijn bereid om net dat stapje extra te doen om die ene leerling verder te helpen.  

We dagen leerlingen uit om hun kwaliteiten zo goed mogelijk te ontwikkelen. Talenten waar jij in je verdere leven mee aan de slag kunt gaan, want jij vormt de generatie van de toekomst.  

We willen leren van én met elkaar. En dat iedere dag weer beter doen. We leren, evalueren, delen ervaringen en kennis en passen ons gedrag als dat nodig is, aan. Zo kunnen we steeds inspelen op ontwikkelingen en zijn we wendbaar zonder koers te verliezen. Zodat iedere leerling, nu en in de toekomst, zich met energie en plezier kan ontwikkelen.  

Betekenisvol onderwijs met een focus op ontwikkeling. Onderwijs dat begint bij jou. Dat is waar we samen voor gaan.