Theatervoorstelling bij Kamp Amersfoort 4 en 5 mei

11 maart 2022

Samen met een groep van tussen de 10 en 20 jongeren wordt er een voorstelling gemaakt op basis van verhalen van overlevenden van Kamp Amersfoort en andere ooggetuigen of nabestaanden uit Amersfoort die verhalen hebben over de periode van de Tweede Wereldoorlog. Het project start met een kennismaking met de jongeren en een bezoek aan Kamp Amersfoort. Daarna vindt de vertelbijeenkomst plaats, waarin de jongeren in gesprek gaan met de ooggetuigen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zowel het bezoek aan het kamp als de gesprekken zijn de inspiratie voor de voorstelling. Een aantal jongeren van Mavo Muurhuizen gaat hieraan meedoen.

Op 4 en 5 mei is de voorstelling in en rondom Kamp Amersfoort. Het publiek zal door de jongeren meegenomen worden van plek naar plek, van scène naar scène. .

Het doel van de voorstelling is het grote verhaal van de nationale herdenking een lokaal en persoonlijke gezicht te geven, je aan het denken te zetten en mensen zich betrokken te laten voelen bij de verhalen van Kamp Amersfoort.

Meer informatie over Kamp Amersfoort: https://www.kampamersfoort.nl/