Zang, dans en toneel voor leerjaar 3

Workshops CKV, een verslag
Vrijdag 29 september hadden de leerlingen van leerjaar 3 workshops in het Cultuurhuis Amersfoort. Ze zijn deze dag flink uit hun comfortzone gehaald. Het is best spannend om een toneelstukje op te voeren voor je eigen klasgenoten of dat je écht gaat zingen. Én wat dacht je van die coole dansmoves met een grote groep? Het was geweldig om de leerlingen kennis te laten maken met zang, dans en toneel.

ZANG
Zingen? Dat is best ingewikkeld. De maat houden, de toonhoogte, de timing maar ook echt teksten zingen valt niet mee. Eerst werd er gezongen bij de piano en vervolgens met de muziek. De leerlingen hebben uit volle borst gezongen op het liedje van Snelle en het klonk geweldig goed. Ook hebben ze geleerd hoe je het liedje moet begrijpen en welke emotie daarbij past. Wáár gaat de tekst nu echt over?

TONEEL
Plankenkoorts of niet, alle leerlingen hebben toneelgespeeld. Van een eigen script schrijven tot het uitbeelden van een sprookje en een moord. Toneel gaat namelijk veel verder dan een stukje tekst opvoeren. De leerlingen hebben geleerd dat je het OVERDREVEN moet brengen en dat er vooral lef en durf voor nodig is om toneel te spelen. Maar ook dat improviseren een belangrijke vaardigheid is. 

DANS
Hoe gaaf is het om coole dansmoves te leren voor het eerstvolgend schoolfeest? Van hiphop tot breakdance, van streetdance tot waving, dit kwam allemaal aan bod in één dans. De snelheid van de danspassen en de ‘shampoo en snake’ beweging was toch wel de grootste uitdaging. Ook hebben de leerlingen een “lift” geleerd en dat ze moeten vertrouwen op hun klasgenoten. Het zag er geweldig gaaf uit om de dansende leerlingen te zien ineen échte dansstudio.